Ezelgem Natuur’lijk verzamelt groene pareltjes in expositie

Op de foto herkennen we van links naar rechts Filiep Nottebaert, Jean-Marie Delaere, Koen Nottebaert, Bart Nottebaert, Mario Labeeuw, Willy Demeulemeester en Tom Prinzie. © BRU
Redactie KW

Natuurpunt De Vlasbek en de Ommeganckgezellen slaan de handen in elkaar voor het project ‘Ezelgem Natuur’lijk’. Beide verenigingen doen een warme oproep naar professionele, amateur- of hobbyfotografen die in het bezit zijn van foto’s, genomen in de Kuurnse natuur, om deze voor een tentoonstelling ter beschikking te stellen.

De start van het project ‘Natuurfotografie in Kuurne’ in Het Slot kon op een twintigtal geïnteresseerden rekenen. Tijdens dit ontmoetingsmoment werd de aanwezigen uitgelegd waar natuurpunt De Vlasbek en de Ommeganckgezellen precies naar op zoek zijn en waarvoor de ter beschikking gestelde foto’s moeten dienen. “We zijn op zoek naar de beste natuurfotografen van Kuurne“, vertelt Filiep Nottebaert van de Ommeganckgezellen.

“Net als elk jaar wenst onze vereniging tijdens Kuurne Ommeganck halfweg augustus, met een tentoonstelling uit te pakken. Na ‘Kuurne in beeld’ en de tentoonstelling ‘De Bezettering 14-18’ willen we dit jaar de Kuurnse fauna en flora in de spots plaatsen. Voor deze tentoonstelling werken we samen met Natuurpunt De Vlasbek.” Op de tentoonstelling ‘Ezelgem Natuur’lijk’, die van 10 tot en met 15 augustus in zaal De Klinker loopt, zullen de mooiste foto’s te zien zijn, die werden ingezonden door de diverse fotografen.

Tien in thema

“Een grote fotowedstrijd zoals deze door Metro of Nikon worden georganiseerd zou ik het niet noemen”, stelt Mario Labeeuw, fotograaf bij Natuurpunt De Vlasbek, “De ingezonden foto’s zullen wel stuk voor stuk beoordeeld worden door een vijfkoppige jury en aan de hand daarvan zal een selectie worden opgemaakt. In ruil voor een geselecteerde foto krijgt de fotograaf dan een afdruk van zijn foto in groot formaat, aangevuld met een naturaprijs. Elke fotograaf mag maximum vijf foto’s insturen. We maken wel een uitzondering voor deelnemers, die met een bepaald thema werken. Zij mogen maximum tien foto’s insturen. Er wordt wel gevraagd duidelijk het thema te vermelden.”

Je hoeft ook niet in Kuurne te wonen om deel te nemen aan de wedstrijd. De ingestuurde foto’s moeten echter wel voldoen aan enkele vereisten. Zo moet de langste zijde van de foto 1.600 Pixels bedragen, in maximaal 100 dpi.

Ook wordt gevraagd de ingestuurde foto van onder meer een korte tekst te voorzien, waarin de plaats van de foto wordt beschreven. Wie wenst deel te nemen aan deze wedstrijd kan zijn foto’s tot 15 juni doormailen naar fotowedstrijd@rommelmarktkuurne.be. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier