Ezel die vorige week werd gevat in Torhout is weer thuis in Gits

06/04/17 om 10:33 - Bijgewerkt om 11:35

De eigenaar van de loslopende ezel die vorige week in Torhout gevat werd, is terecht. De ezel zelf is ondertussen ook terug thuis in Gits. "De eigenaar is niet vaak thuis en werd door de buren verwittigd", klinkt het bij de dierenartsenpraktijk die de ezel opving.

Ezel die vorige week werd gevat in Torhout is weer thuis in Gits

© Getty Images/iStockphoto

Balthazar, zo heet de anonieme ezel die vorige week in het centrum van Torhout gevat kon worden. Het beest was vorige week hét gespreksonderwerp in Torhout. De ezel is afkomstig van op een domein in Gits en ging vorige week maandag op wandel. Meer dan tien kilometer stapte hij vooraleer de politie hem aan het station van Torhout kon vatten.

Veel adoptiekandidaten

Het vermoeide dier werd ondergebracht in een stal bij de dierenartsenpraktijk De Toren in Torhout. Daar kon hij terug op krachten komen. Via sociale media gingen zowel de praktijk als de politie op zoek naar de eigenaar van de ezel. Kandidaten om het schattige dier te adopteren waren er alleszins genoeg. "Ongelofelijk hoeveel reactie daarop is gekomen", klinkt het in de dierenartsenpraktijk. "Een weggelopen ezel beroert duidelijk de gemoederen bij de mensen. Heel wat personen reageerden om mogelijke eigenaars aan te duiden. Maar heel wat anderen wierpen zich op om zich verder over de ezel te ontfermen."

Boomstronk op afsluiting

Na zes dagen zoeken had de praktijk zich al neergelegd bij het feit dat de eigenaar wellicht onbekend zou blijven. Maar zaterdag kwam die zich uiteindelijk toch zelf aanmelden. Sinds dinsdag zit de ezel terug in zijn vertrouwde weide in Gits. "Er was een boomstronk op de afsluiting gevallen", zegt de eigenaar, die liever anoniem blijft. "Maar het gaat om een dubbele afsluiting, dus ik had nooit gedacht dat hij weg kon. Maar doordat er aan de afsluiting bij de buren werken gebeurden, is hij dus toch kunnen ontsnappen."

Omheining hersteld

Omdat de weide zodanig groot is en de eigenaar behoorlijk druk bezet is, merkte de man pas later op dat zijn ezel weg was. "Iemand stuurde me een berichtje over de gevonden ezel", zegt hij. "En ik had hem inderdaad al even niet meer gezien. Omdat hij zo ver van hier gevonden werd, dacht ik aanvankelijk niet dat het over mijn dier ging gaan. Maar dat bleek dus toch het geval." De eigenaar is wel blij met de goeie zorgen van de politie en de dierenartsenpraktijk. "Zij hebben heel goed voor hem gezorgd en ik ben hen daar ook erg dankbaar voor", zegt hij. "Ondertussen is de omheining hersteld en kan hij niet meer weg." De politie besloot om geen proces-verbaal op te stellen over het feit. De eigenaar zal wel nog een rekening van de dierenartsenpraktijk krijgen voor de opvang van het dier.

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!