Ernstige olievervuiling rond industriezone in Pittem

Toen rond 15.30 uur een echte stortbui viel, dreigde de Egemstraat even te overstromen en werd er dan ook beslist om preventief zandzakjes te leggen aan het wandelpad naar de Sint-Elooistraat. © JG
Redactie KW

Met de overvloedige regenval van maandagnamiddag hield menig Pittemnaar het hart vast. Gelukkig is de schade beperkte gebleven tot enkele ondergelopen kelders.

Met de waterellende van bijna twee jaar geleden in het achterhoofd, waren heel wat Pittemnaren bang voor nieuwe overstromingen naar aanleiding van de hevige stortbuien op maandagnamiddag- en avond. Een kort gesprek met schepen van Waterbeheersing Chris Marreel leerde ons dat grote problemen zijn uitgebleven. “We mogen wel zeggen dat de waterbeheersing in onze gemeente goed gewerkt heeft. Wij waren de laatste gemeente in de regio waar de brandweer is moeten uitrukken. Daarbij is het zo dat de problemen beperkt zijn gebleven tot enkele ondergelopen kelders en weiden. Toen rond 15.30 uur een echte stortbui viel, dreigde de Egemstraat even te overstromen en werd er dan ook beslist om preventief zandzakjes te leggen aan het wandelpad naar de Sint-Elooistraat, zodat het water hier niet kon naar beneden lopen. Na een half uurtje was alle water echter alweer weggelopen en was het gevaar geweken“, klinkt het.

Hulp van civiele bescherming

“Uiteraard blijven we gedurende de rest van de avond het probleem van zeer nabij opvolgen. Het is echter wel zo dat er, net als vorig jaar, opnieuw een ernstige vervuiling met olie is vastgesteld rond de industriezone aan de Posterijlaan. Ook nu hebben we de oorzaak nog niet kunnen achterhalen, maar we zullen de volgende dagen zeker verder onderzoek instellen. Inmiddels werd de smurrie opgeruimd met de hulp van de civiele bescherming.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier