Er komt weer 8 ha Preshoekbos bij

Op de foto zien we een aantal Markenaren op de plaats waar het Preshoekboes dit weekend aangeplant zal worden. © EDB
Redactie KW

Op zaterdag 25 november worden 19.000 bomen op 8 hectare aangeplant in het Preshoekbos langs de Klarenhoek in Marke.

Het Preshoekbos is het stadsrandbos tussen Kortrijk en Menen. Dit bos moet op termijn 250 hectare worden. “Het wordt een groene long waar iedereen kan komen wandelen, spelen en genieten van de rust”, aldus Hans Vermeersch, coördinator van Natuur.Koepel. “Eerst moet er echter geplant worden!”

Dat zal over een oppervlakte van 8 ha gebeuren op zaterdag 25 november. Iedereen is dan van 9 uur tot 14 uur welkom aan de Klarenhoek in Marke. Die kan bereikt worden via de Watervalstraat of via de Preshoekstraat waar je voor de brug linksaf gaat. Er zijn die dag ook speciale kinderactiviteiten van Wildebras, infostands en een bar met warme en koude dranken.

Wilgentenenhut

Diezelfde dag planten Tuinhier Marke en Natuurpunt ook samen een wilgentenenhut. “Deze hut wordt aangeplant achter het Markebekepad in het verlengde van de daar uitgewerkte kindvriendelijke omgeving”, vertelt Luc Sabbe van Tuinhier Marke.

De wilgentenenhut wordt aangeplant omdat kinderen dol zijn op speelhutten. Het terrein waarop de hut komt maakt deel uit van het Preshoekbos. “Onze aanplanting kadert dus ook in de plantactie”, aldus Luc. De wilgentenenhut zal een diameter van vijf meter en een hoogte van ruim twee meter hebben. Als ingang zijn er twee tunnels voorzien. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier