Elegantietocht in Waregem afgelast wegens de hitte

15/06/17 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:00

Na overleg met organisator vzw Phaeton en Weerstation Waregem is besloten om de Elegantietocht van komende zondag in Waregem af te gelasten. Het kwik klimt zondag richting 30 graden. Drukkend warm en dus wil het stadsbestuur geen enkel risico nemen voor het dierenwelzijn.

Elegantietocht in Waregem afgelast wegens de hitte

© Getty Images/iStockphoto

Van 14 tot 17 uur zouden er drie stadskoetsen gratis rondritjes maken en in park Casier waren er net zoals de voorbije jaren gratis ponyritjes gepland. Om 16 uur zou de publieksjury een favoriete koets kiezen uit de 35 deelnemers. Maar vooral voor de paarden die de drie stadskoetsen trekken, zou de hitte gevaarlijk kunnen zijn. "Bij die temperaturen kunnen zware inspanningen een paard fataal worden", beaamt paardenkenner Willy Naessens. "Dat risico willen we niet nemen. Met zo een hoge UV-index is het vooral voor donkere paarden ongezond warm." De Elegantietocht was dit jaar aan de zevende editie toe. Het is nu hopen op paardvriendelijke weersomstandigheden voor de editie van volgend jaar.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!