Eerste woningen aangesloten op Kuurns warmtenet

De eerste bewoners van de door het warmtenet verwarmde woningen aan de Weidenstraat werden vakkundig in de bloemetjes gezet. © GF
Redactie KW

De eerste bewoners van de nieuwe huizen aan de Weidenstraat in Kuurne kunnen sinds kort genieten van door het warmtenet geleverde verwarming en warm water. Eind augustus start de tweede fase richting de verbrandingsoven van Imog. Doel is om zo’n 700 gezinswoningen op een duurzame manier te verwarmen.

Eandis sluit de nieuwe woningen in de Weidenstraat aan op het warmtenet en bespaart zo elke woning van een individuele verwarmingsketel. De bewoners zelf kunnen volgens de beheerder zorgeloos genieten van comfortabele warmte in huis en warm sanitair water. Het warmtenet zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot, is dus een pak duurzamer en maakt Kuurne schoner.

Pioniersrol

Om vandaag al te kunnen beantwoorden aan de behoeften van de Weidenstraat, heeft Eandis een tijdelijke warmtebron geplaatst. Op termijn wordt overgeschakeld op de restwarmte van de verbrandingsinstallatie van Imog. Francis Watteeuw, SP.A-schepen voor Energie toont zich een tevreden man.”Warmtenetten zijn vandaag nog vaak onontgonnen terrein in Vlaanderen, maar bieden veel potentieel. Kuurne speelt alvast een voortrekkersrol.”

“Het afval vormt een equivalent van duizenden liters stookolie” – schepen van Energie, Francis Watteeuw

“Dankzij de samenwerking met IMOG, Eandis, de stad Harelbeke en de projectontwikkelaar Huyzentruyt, zal de restwarmte van afvalverbranding op een duurzame manier ingezet worden.Het afval vormt dan een equivalent van duizenden liters stookolie en tonnen CO2 worden op die manier vermeden. Het is een mooi voorbeeld van toekomstgerichte energievoorziening en draagt bij aan de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier