Eerste bomen van het Krommebeekbos in Beveren aangeplant

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Tal van vrijwilligers en verenigingen hebben de eerste bomen van het Krommebeekbos in Beveren aangeplant. Dat bos moet 35 hectare groot worden, tegen het einde van het jaar willen ze alvast 3,76 ha aangeplant hebben.

In 2012 werd een studie afgerond voor de opmaak van het masterplan voor de stadsrandbossen van Roeselare. Daarbij was aandacht voor twee stadsrandbossen: het Bergmolenbos in Rumbeke en het Krommebeekbos in Beveren. “Het Bergmolenbos kreeg ondertussen al heel wat vorm, op termijn willen we het uitwerken tot een multifunctioneel boscomplex van 135 hectare”, aldus schepen Filiep Bouckenooghe.

Aan de andere kant van de stad wordt nu ook werk gemaakt van het Krommebeekbos. “Dankzij tal van vrijwilligers en verenigingen hebben we de eerste bomen en struiken kunnen aanplanten. In totaal gaan we voor ongeveer 35 hectare. We richten ons meer op gebruikers uit de directe omgeving, op lokaal gebruik. Gezien het nieuwe boscomplex nauw aansluit bij de omliggende woonwijken. Dit jaar willen we in totaal 3,76 hectare aanplanten.”

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier