Een jaar vol veranderingen voor Kortrijkse volkstuinvereniging Tuinhier

Het nieuwe bestuur van Tuin Hier Kortrijk. v.l.n.r. Geert Schelpe, Philippe Martin, Claude Soens, Judith Torbeyns, Stefaan Broucke en Eddy Maes. (GF)
Redactie KW

Een nieuwe naam Tuinhier en een nieuwe voorzitter Claude Soens, 2014 is het jaar van de verandering voor de vroegere Volkstuin Kortrijk.

Kortrijkzaan Claude Soens (71) nam de voorzittersstoel over van Marc Bossuit. Claude was al jaren aan de slag als secretaris bij Tuinhier. De naamsverandering van de Volkstuin naar Tuinhier is opgelegd door de hoofdafdeling in Torhout en geldt voor alle 73 afdelingen. “De naam en het logo van Volkstuin was te ouderwets. Ook leek er bij de mensen verwarring te ontstaan. Sommigen gingen ervan uit dat wij de volkstuinparken beheerden terwijl stad Kortrijk dat voor haar rekening neemt.”

Verjongen

De grootste groep leden van Tuinhier zijn 65-plussers. Tegenwoordig wil het bestuur de kaart van de jeugd trekken. Het maandelijks magazine Tuinhier probeert kinderen te informeren aan de hand van spelletjes en met de m²-tuin. De m²-tuin is een grote bak waarmee je op kleine schaal groenten kan telen. Via de kinderen proberen we de ouders ook aan te spreken, want dertigers zijn de moeilijkste groep om te bereiken. En als we geen jonger publiek aantrekken, is de vereniging ten dode opgeschreven”, klinkt het.

(AHB)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, Kortrijks Handelsblad van 18 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier