Ecopolis officieel geopend in MEC Staf Versluys in Bredene

Redactie KW

Onder grote belangstelling werd de zomertentoonstelling 2014 geopend. Het MEC Staf Versluys wordt drie maanden lang ingepalmd door Greenpeace.


Greenpeace organiseert er in samenwerking met het gemeentebestuur en autonoom gemeentebedrijf de interactieve expo Ecopolis.

Ecopolis stelt originele, maar vooral duurzame oplossingen voor vandaag en morgen voor. Zo vind je er visionaire ideeën, ingenieuze concepten maar net zo goed eenvoudige dingen waar je zelf mee aan de slag kan. Wat dacht je van wormen houden in de keuken, naar het toilet gaan zonder door te spoelen of een stoofschotel laten garen zónder vuur? Heb je al gehoord van een groot Europees netwerk van hernieuwbare energiebronnen? En wat is een velomobiel? Je ontdekt het allemaal op Ecopolis!

Tijdens de vernissage sprak de directeur communicatie bij Greenpeace Dave Van Meel zijn dankbaarheid uit voor de gemeente om samen in te staan voor de organisatie van zo’n groot project. Algemeen directeur Michel Genet loofde het gemeentebestuur voor zijn engagement en medewerking.

De expo is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys en loopt nog tot 14 september. Meer info via cultuur@bredene.be of 059 56 19 60.

(JC-foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier