Drie ondergrondse containers voor restafval in omgeving van ‘t Zand in Brugge

Een ondergrondse container bevindt zich ter hoogte van het Concertgebouw. © JVM
Redactie KW

Bij de heraanleg van ‘t Zand en de Vrijdagmarkt in Brugge zijn drie ondergrondse containers voor restafval geplaatst in de omgeving.

De ondergrondse containers bevinden zich ter hoogte van het Concertgebouw, op de hoek ‘t Zand – Zuidzandstraat en in de omgeving van de hoek ‘t Zand – Noordzandstraat. “Zo is de (visuele) hinder, die het plaatsen van de restafvalzakken in die zone in het verleden met zich meebracht, verholpen. Bewoners en handelszaken die een pand in gebruik hebben met de gevel palend aan ‘t Zand en de Vrijdagmarkt of Westmeers 9-13, kunnen gebruikmaken van de ondergrondse restafvalcontainers”, klinkt het.

Vanaf 1 augustus worden in deze zone geen restafvalzakken of groene bedrijfsafvalzakken meer opgehaald. Handelszaken en bedrijven kunnen voor het aanbieden van hun bedrijfsafval wel nog steeds gebruikmaken van rolcontainers en sluiten hiervoor een overeenkomst af met IVBO of een andere privéophaler. PMD, papier/karton en groenafval worden nog steeds op straat opgehaald.

Om gebruik te maken van de ondergrondse restafvalcontainers, moeten de omwonenden over een speciale toegangsbadge beschikken. Een eerste toegangsbadge (per gezin of handelszaak) kan je na telefonische afspraak gratis afhalen bij de dienst Openbaar Domein, Hoogstraat 37. Afval aanbieden aan de ondergrondse restafvalcontainers kan tegen de kostprijs van 1 euro per storting. Je hoeft niet langer de reglementaire restafvalzakken gebruiken, maar kan om het even welke zak(jes) gebruiken die passen in de afvalsas.

De buurtbewoners ontvingen hierover onlangs een bewonersbrief met de nodige praktische uitleg.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier