Diksmuide bestrijdt spreeuwen met metalen oehoes

20/07/17 om 13:38 - Bijgewerkt om 13:37

Jaarlijks wordt Diksmuide overspoeld door een zwerm spreeuwen die zorgen voor veel overlast in het stadscentrum, vooral in de bomen langs de Grote Dijk of in de Sint-Sebastiaanswijk.

Diksmuide bestrijdt spreeuwen met metalen oehoes

Links een metalen imitatie-uil, rechts géén spreeuw (maar een havik) © Getty Images/iStockphoto

Elke dag rond valavond zorgen zwermen spreeuwen voor een wervelende luchtshow voor ze in de bomen neerstrijken om te overnachten. Een adembenemend schouwspel, maar zo'n grote groep spreeuwen zorgt ook voor lawaaihinder en een stevige berg vogelpoep.

Spreeuwen zijn beschermd door de Europese Vogelrichtlijn en mogen niet zomaar bestreden worden. De voorbije twee jaar werden de spreeuwen verdreven met geluiden en lasers, maar dit jaar werd een meer diervriendelijke manier uitgewerkt. Als alternatief worden er verschillende vogelverschrikkers geplaatst in de vorm van metalen oehoes met een belletje. De oehoes werden op maandag 17 juli geplaatst in de bomen langs de Grote Dijk en in de Sint-Sebastiaanswijk. Na de zomer volgt een evaluatie, maar in Roeselare en Bredene bleek de oplossing al effectief.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!