Dierenverwaarlozing op hoeve in Ardooie

© Joke Couvreur
Redactie KW

De inspectie van Dierenwelzijn nam dinsdag 85 schapen en vijf runderen in beslag op de hoeve van Noël en Rafaël Hostens in de Cloetbergstraat.

“De inspectie Dierenwelzijn heeft kort op de bal gespeeld”, zegt Liselotte Cowie van de communicatiedienst van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Het Federaal Voedselagentschap had een klacht over dierenverwaarlozing op die hoeve in Ardooie binnengekregen en heeft die doorgespeeld naar de inspectie Dierenwelzijn. De inspectie ging onmiddellijk de toestand op de hoeve controleren. Ze stelden vast dat schapen en runderen in een slechte gezondheidstoestand verkeerden. Enkele schapen werden zelfs dood gevonden. Er waren er onder andere bij die schurft hadden, heel wat dieren waren slecht verzorgd en er was onvoldoende mogelijkheid om te schuilen bij slecht weer.”

Schurft

Noël Hostens zei dat de dieren op de hoeve van hem en zijn broer Rafaël voldoende eten kregen. “Wel waren er een aantal dieren de schurft hadden en dat zal de reden zijn waarom ze door Dierenwelzijn in beslag genomen werden. Alle in beslag genomen dieren staan op naam van mijn broer. Deze die op mijn naam staan, mogen op de hoeve blijven.”

Zijn broer Rafaël wilde geen commentaar geven op de actie van de inspectie van Dierenwelzijn.

(IB – foto JCR)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier