Dierenliefhebbers zetten gemeentebestuur Knokke-Heist onder druk

Redactie KW

Aanleiding is het euthanaseren van 22 inheemse en 7 uitheemse gamzen aan het Zegemeer in Knokke vorig jaar.

Het discours over het euthanaseren van de ganzen aan het Zegemeer kreeg al vorige zomer een grimmige ondertoon. Op de gemeenteraad van 25 september overhandigden de initiatiefnemers een petitie met niet minder dan 2.218 handtekeningen. De “irritante en arrogante manier”, waarop ze door de burgemeester werden aangepakt, zette toen al kwaad bloed bij de indieners.

Nu doen de dierenliefhebbers er met een aangetekend schrijven nog een schepje bovenop. “Op 25 september 2014 werd op de gemeenteraad van Knokke-Heist, aan de Heer Leopold Lippens de petitie met 2.218 handtekeningen in verband met de ‘Commotie rond het Zegemeer’, afgegeven”, stelt initiatiefnemer Yves Rooms.

“Volgens artikel 203 van het gemeentedecreet dient binnen de drie maanden na indienen van de petitie, een gemotiveerd antwoord bezorgd te worden aan de indiener. Tot op heden hebben wij nog geen enkel antwoord ontvangen. Deze kwestie kan en mag niet in de doofpot belanden. 2.218 mensen hebben recht op antwoord! Het ministerie van dierenwelzijn volgt onze zaak op de voet. Wij vragen simpel om twee koppels witte ganzen op het Zegemeer te plaatsen.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier