Deze mevrouw ging even wat foto’s nemen in het bos van Houthulst

Redactie KW

In het bos van Houthulst zitten geen gewone muggen, maar wel heel agressieve waarvan de beten voor gigantische bulten zorgen. Dat zegt Sonja Olthof, die het aan den lijve mocht ondervinden.

Als natuurfotografe trekt de vrouw uit Esen regelmatig het bos van Houthulst in om foto’s te nemen, maar de laatste tijd krijgt ze steevast af te rekenen met onaangenaam gezelschap. “Het duurt niet lang echter voor je er belaagd wordt door muggen. Bovendien zijn ze een stuk groter dan normaal. Verder bijten ze gewoon los doorheen mijn kleren. Ze vliegen ook niet weg als je ze met je hand van je af wil wrijven. Je kan ze gewoon van je arm plukken met je duim en wijsvinger. Als je ze dan plet zit er altijd bloed in hun lichaam.”

“Misschien wel dertig beten”

“Heel mijn armen en benen zaten onder de muggenbeten. Ik had er zeker twintig, misschien dertig. Op de koop toe veranderden de plaatsen waar ik gebeten was in gigantische bulten. Ik had dan ook nog eens de pech dat ik gestoken werd in mijn ooglid. ‘s Anderendaags zat mijn oog helemaal dicht. Het worden wel enorme bulten, maar het doet geen pijn. Na een dag of twee zijn ze weer weg.”

Volgens Adelien Vergote van de milieudienst van Houthulst is het niet de eerste keer dat het bos van Houthulst geteisterd wordt door massa’s muggen. “Maar normaal hebben we dat probleem vooral in juni”, aldus Adelien. “Waarom er nu in september veel muggen zouden zijn, weet ik niet. Het is wel de eerste keer dat ik hoor dat hun beten grote bulten worden. Wellicht zal dat van persoon tot persoon afhangen.”

(TOGH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws West en Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier