Derde zwerfvuilopruimdag zet 37 verenigingen in Ieper aan het werk

Heel wat vrijwilligers met kinderen stonden klaar aan de Nachtegaallaan om het zwerfvuil in de omgeving op te ruimen. (Foto EG)
Redactie KW

Zaterdag waren 660 Ieperlingen uit maar liefst 37 verenigingen aan de slag om het zwerfvuil in hun eigen stad op te ruimen.

Samen pakten ze meer dan 300 kilometer straten aan. Het waren allemaal mensen die meededen aan de ‘Grote Zwerfvuilopruimdag’ van de afvalintercommunale IVVO in de hele Westhoek en Westkust. Elke vereniging die een traject van 8 km, ofwel 16 km wegbermen, opruimde, ontvangt een vergoeding van 200 euro van IVVO en haar gemeenten.

“Er wordt minder zwerfvuil gevonden, wat het nut van dergelijke acties bewijst”, zegt IVVO-voorzitter Paul Victoor. “Het mag ook wel want vorig jaar werd 21 ton afval geruimd. Enerzijds zijn er de sluikstorten met vooral matrassen, autobanden en fietsen. Anderzijds vonden we 230.000 blikjes, heel wat kauwgom en sigarettenpeukjes in de winkelstraten. IVVO denkt er ernstig over na om asbakken aan de horecazaken aan te bieden die dan buiten kunnen staan. Bovendien zoeken we ook vrijwilligers die een bepaalde straat proper willen houden.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier