De Torenvalk betreurt het rooien van bomen op Riva-site in Dentergem

Redactie KW

In de groenzone rond de voormalige brouwerijsite werden tientallen bomen gerooid. Volgens De Torenvalk gebeurde dat zonder vergunning.

“Bij navraag aan de gemeente Dentergem blijkt dat er wel een sloopvergunning was voor het gebouw maar geen vergunning voor het rooien van de grootste bomen”, zegt Martine Langen van de Torenvalk. “In sommige oude bomen huisden vleermuizen, die nochtans beschermd zijn. In de groenzone rond het bedrijf, ligt ook nog een poel met amfibieën.”

“Daar deze ook beschermd zijn, en er evenmin een vergunning is voor het dempen van deze poel, vragen wij dat deze gevrijwaard blijft of hersteld wordt. Dit betekent het verlies van een waardevolle en beeldbepalende groenzone in het centrum van Dentergem. Voor de site zullen nieuwe plannen gemaakt worden met nieuwe groenzones. Het duurt echter weer tientallen jaren voor heraangeplante bomen terug groot zijn.”

“In die zin vragen wij aan de overheid meer maatregelen om te vermijden dat “zonevreemde” bomen op woon- of bedrijvenzone zomaar gekapt kunnen worden”, besluit Martine Langen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier