De Haan sluit overeenkomst met dierenasiel Brugge

De Haan ondertekende overeenkomst met vzw Blauw Kruis Brugge. V.l.n.r. Etienne Costers en Johan Schoutteet van vzw Blauw Kruis Brugge, schepen van Leefmilieu Kurt Beirens, Vera Jonckheere van de Milieudienst, burgemeester Peter Breemersch, Dave Hendrickx en Kim Depreeu van de Milieudienst. (Foto AV)
Redactie KW

Het gemeentebestuur sloot een overeenkomst met het dierenasiel van Brugge. Zwerfkatten, honden en verloren gelopen dieren in De Haan zullen door het Brugse asiel worden opgevangen. Ook Blankenberge, Jabbeke hebben een overeenkomst met Brugge. Bredene heeft een contract met Oostende.

De overeenkomst geldt sedert 1 mei. Volgens het gemeentebestuur is dit een structurele oplossing. Het Blauwe Kruis Brugge zal zeven dagen op zeven en dat 24 op 24 uur honden en katten opvangen uit de gemeente. Daarmee wil het college het huidige tekort aan opvangplaatsen voor dieren ondervangen. Nu moest men soms noodgedwongen een tijdelijke of noodoplossing zoeken om rondzwervende dieren een onderkomen te bieden. Dat zal in de toekomst dus opgelost worden via de overeenkomst.

Het Blauwe Kruis Brugge beschikt over een eigen ophaaldienst waarop dag en nacht door de politie en het gemeentepersoneel beroep kan worden gedaan. Het gemeentepersoneel zal altijd eerst de dieren screenen om na te gaan of er een chip aanwezig is. Zo kan het dier sneller weer naar de eigenaar en wordt ook de hoge kost van de opvang vermeden.

De Cat-Sitterclub van De Haan was al langer vragende partij voor een overeenkomst omdat de vereniging de zwerfkatten niet kon plaatsen. Het college laat ook weten dat het nodige krediet voorzien wordt in het budget 2014.

(AV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier