De Buurderij in Kortrijk ontvangt na nog geen jaar al de duizendste buur

De volwassenen v.l.n.r. zijn Julie Dejaeghere, Marleen Verfaellie (Buurderij Kortrijk), Liesbeth De Vriese (De Ijsbeer, Meulebeke), Suzy D'hondt (Fruithoeve 't Beurtegoed, Sint-Eloois-Winkel), Christa Delmotte (Ploegsteert), Christa Desseyn (Hoeve Vindevogel, Anzegem) en Kristien Vandelanotte (De Freezebeeze, Zwevegem). © EDB
Redactie KW

De Kortrijkse Buurderij mocht op donderdagavond 1 september de duizendste buur verwelkomen. Julie Dejaeghere werd verwelkomd met een fruitbakje.

Julie Dejaeghere uit Sint-Denijs is de duizendste buur die de Buurderij in Kortrijk bezoekt. “Ik hoorde er al over door vrienden die hier komen, en ik was wel al langer van plan van om hier ooit eens iets te bestellen. Je weet hier wel wat je koopt”, vertelt ze. “Toen mijn man vorige week zei dat we eens naar de nieuwe Buurderij in Izegem moesten gaan, zei ik dat we er eentje veel dichter bij de deur hadden.” Zo zette Julie de eerste stap naar de Buurderij en was ze meteen de duizendste buur. Ze kreeg een bakje fruit aangeboden.

20 Buurderijen in West-Vlaanderen

Het concept Buurderij slaat sterk aan, ook in onze provincie. “Vorige week opende een Buurderij in Izegem en volgende week vindt de opening van de twintigste Buurderij van West-Vlaanderen plaats in Oostende”, vertelt Marleen Verfaellie van Buurderij Kortrijk.

De Kortrijkse Buurderij startte in december 2015 en heeft momenteel 12 verdelers. Volgende week komt er nog iemand bij met gerookte vis. Je kan er momenteel brood, vlees, vis, groenten, fruit, confituren, koffie, kruiden, zuivel- en ijsproducten verkrijgen. Gemiddeld bestellen momenteel zo’n 50 klanten per week. “Het systeem is eenvoudig: je bestelt en betaalt online en komt je producten bij ons afhalen op donderdag tussen 17 en 19 uur. Er zijn ook vaak proevertjes! Momenteel kan je de producten afhalen aan het vroegere Vlasmuseum, en in de winterperiode is dat in een binnenruimte van Vives.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier