Crowdfunding project van Flying Doctors-piloot Anthony Caere passeert de kaap van 150.000 euro

21/06/17 om 14:45 - Bijgewerkt om 14:44

Vliegtuigpiloot Anthony Caere, bekend van het Eén-programma "Flying doctors", stortte in april van dit jaar met zijn Cessna neer in het Congolese Virunga-park, waar hij sedert een paar jaar patrouilleert tegen stroperij. Bij de crash raakte de man uit Oostkerke zwaargewond. Nu hij hersteld is, wil Anthony zijn werk in Afrika zo snel mogelijk verderzetten. Daarom startte hij begin juni een crowdfundingcampagne met als doel een tweedehands vliegtuig te kunnen aankopen. Vele mensen gingen al op zijn vraag in. Amper twee weken later werd reeds 150.000 euro ingezameld. De nieuwe crowdfundingkaap van 175.000 EUR is al in zicht.

Crowdfunding project van Flying Doctors-piloot Anthony Caere passeert de kaap van 150.000 euro

"Ik ben onze 1134 donateurs heel erg dankbaar, want we kunnen nu al een nieuw vliegtuig aankopen. Wij hebben een geschikt toestel gevonden in Alaska", aldus Anthony Caere. "Deel 2 van de crowdfunding is nu volop aan de gang. De kaap van 175.000 EUR komt in zicht. Met de extra middelen kunnen wij de uitrusting van de Cessna betalen, in het park bijkomende landingspistes aanleggen en de rangers en de dieren van het Virungapark blijven beschermen."

Anthony voegde eraan toe: "Een vliegtuig is heel belangrijk voor het park. We hebben de afgelopen jaren dankzij ons vliegtuig het leven kunnen redden van ruim 15 rangers. Bovendien hebben de dagelijkse vliegtuigpatrouilles een enorm positief effect op de olifantenpopulatie, want het voorbije anderhalf jaar viel geen enkele olifant meer ten prooi aan stroperij."

De crowdfundingcampagne loopt nog tot midden juli. In ruil voor hun steun kunnen de donateurs gepersonaliseerde pepermuntjes, T-shirts en zelfs een vlucht met de Cessna krijgen.

Omtrent Anthony Caere

Met zijn droge humor ontpopte Anthony Caere zich tot de ster van de Eén-reeks Flying Doctors. Daarin vloog hij met een tweedehands-Cessna en drie dokters van het vliegveld van Wevelgem naar het Virunga-park in Congo. Anthony bleef ter plaatse en werd door de Belgische prins Emmanuel de Merode tot chief pilot benoemd met als doel dagelijks over het enorme park te vliegen om stroperij tegen te gaan en de olifantenpopulatie in stand te houden. Die inspanningen loonden. Het afgelopen anderhalf jaar werd in het park geen enkele olifant meer gestroopt. Eind 2016 kregen Emmanuel de Merode en Anthony Caere de Albert Schweitzer Award. Die prijs wordt toegekend aan mensen of organisaties met bijzondere verdiensten in de strijd voor het behoud van bedreigde diersoorten.

Iron Man

Crowdfunding project van Flying Doctors-piloot Anthony Caere passeert de kaap van 150.000 euro

In april van dit jaar wou Anthony een routinevlucht uitvoeren boven het Virungapark. Plots verloor de motor van de Cessna 206 net na het opstijgen vermogen. Om te vermijden dat hij met zijn toestel midden in een dorp zou terechtkomen, stuurde de West-Vlaamse piloot het vliegtuigje tussen de bomen. Daarbij raakte hij zwaargewond. Anthonys gezicht was op 18 plaatsen gebroken. Hij werd met spoed gerepatrieerd naar België voor medische verzorging. De dokters hebben hem intussen een nieuw gezicht van titanium gegeven. Dat levert hem in luchtvaartkringen de bijnaam 'Iron Man' op.

Omtrent Ulule

Ulule is een reward-based crowdfundingplatform met kantoren in Parijs, Montreal, Barcelona, ??Rome en Antwerpen dat zich richt op creatievelingen, non-profitorganisaties en ondernemers. Sinds de oprichting in 2010 werden al 18.318 creatieve, innovatieve of gemeenschapsgerichte projecten gefinancierd. Dankzij Ulules persoonlijke ondersteuning bedraagt het slaagpercentage 68% (=het hoogste percentage van alle internationale reward-based crowdfundingplatformen).

Voor meer informatie, zie www.ulule.be.

Je kan het project van Anthony nog steeds steunen via https://nl.ulule.com/missievirunga/

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!