Climate Express per fiets trekt van Diksmuide naar Oostende

Theo Maris, Wim Maris, Rik Maekelberg, Wim Packet, Brigitte Reynaert, Annemie Ponseele, Mie Viane en Mark Vanblaere trotseren vandaag op de fiets weer en vooral wind. © AC
Redactie KW

Zondagvoormiddag 6 december vertrokken een aantal fietsers vanop de Grote Markt in Diksmuide richting Oostende om er deel te nemen aan de klimaatbetoging.

Ondanks een toch wel felle wind vertrokken, onder leiding van Wim Packet, om 10 uur een tiental fietsers vanop de Grote Markt in Diksmuide. Onderweg worden nog een aantal fietsers opgepikt. Zo sluiten bijvoorbeeld in Keiem een aantal dapperen aan. Ook met bus en trein vertrokken nog eens een twintigtal mensen naar de klimaatbetoging.

Aan de kerk in Leffinge komen dan verschillende fietsroutes samen, waaronder fietsers die vanuit Ieper vertrokken. Samen wordt naar Oostende gefietst waar de aankomst voorzien is rond 12 .15 aan het Zeeheldenplein waar wordt verzameld. Om 13 uur start de mars van het Zeeheldenplein naar het Strandplein langs de dijk. Om 14.30 u wordt een mensenketting gevormd op het strand daarna volgen nog speeches en een verrassingsoptreden en het einde is voorzien rond 17 uur waarna terug huiswaarts wordt gefietst.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier