Carole Deschuymere uit Koksijde heeft eerste expositie wildlife fotografie

Carole Deschuymere
Redactie KW

Carole is niet de minste onder de natuurfotografen. Zo won ze uit duizenden inzendingen de fotowedstrijd van het tijdschrift Africa Geographic. Uren kan ze soms wachten op die ene goede foto.

“Ik wou altijd al mijn liefde voor Afrika vastleggen. Voordien was ik al geïnteresseerd in fotografie, maar ik wist niet goed wat ik ermee wou doen. Tijdens mijn eerste reis naar Afrika in 2010 werd het me duidelijk. Na de eerste reis was ik niet tevreden over mijn foto’s. Ik besloot daarom om les te volgen bij enkele bekende fotografen, waaronder de Nederlandse landschapsfotograaf Bas Meelker. Daarna ben ik een week naar Kenia getrokken met de Franse topfotograaf Michel Denis-Huot. De bewerking van de foto’s is zelfstudie.”

Tien uur wachten op het juiste moment

“Door vele uren alleen in de wildernis door te brengen heb ik heel wat kunnen observeren. De sociale interactie van leeuwen en olifanten is bijvoorbeeld echt fascinerend. In Mana Pools ben ik op mijn eentje de wildernis in getrokken. Ik heb geleerd om het gedrag van dieren te analyseren en hoe ik bepaalde situaties moet inschatten. Als een leeuw bijvoorbeeld met zijn staart slaat, dan weet je dat je hem irriteert. Ik ben me er heel goed van bewust dat ik op het terrein van de dieren kom, en wil ze daar ook niet storen. Soms zit ik tien uur bij dezelfde leeuw te wachten op dat ene speciale moment. (SCK)

De tentoonstelling in de Keunekapel is nog tot en met maandag 21 april dagelijks van 14 tot 18 uur te bezichtigen.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier