Buurtbewoners hebben vragen bij 4.500 extra varkens in Aarsele

Wilfried Ledou had vragen bij de plannen. (Foto RDC)
Redactie KW

Woensdag gaf landbouwer David Martain meer tekst en uitleg over zijn uitbreidingsplannen in de Keibosstraat. De infovergadering eindigde in geroep en gebulder.

Eerder deze maand raakte bekend dat landbouwer David Martain uit de Keibosstraat een aanvraag heeft ingediend om zijn bedrijf fors uit te breiden (zie De Weekbode van 4 april). Woensdagavond mocht de landbouwer zijn plannen voorstellen aan de buurtbewoners tijdens een informatievergadering in het stadhuis. “Hier in Aarsele vragen we nu een uitbreiding aan van zo’n 4.500 varkens, waardoor het totaal op het bedrijf van Martain op 5.923 varkens zal komen”, zei Carl De Braeckeleer van de firma DLV, die tijdens de infovergadering woordvoerder van Martain was.

Ongelukken

Op het einde van de informatievergadering laaiden de emoties hoog op. “Er komt een groenscherm rond het bedrijf, behalve net ter hoogte van mijn huis!”, riep Julien Voet het uit. “En ondertussen is mijn huis ook al 10 miljoen frank minder waard geworden! Probeer je huis maar eens te verkopen aan mensen door te zeggen dat er 6.000 varkens naast zitten. Ik hoop dat deze plannen niet doorgaan, anders gaan er nog ongelukken gebeuren!”

(RDC)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier