Burgemeester van Torhout excuseert zich voor bizarre sluikstortboete

08/05/14 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:25

Bron: Kw

Veronique Reniers, die met Stijn Goethals op de Markt de herenboetiek Achilles Tailor uitbaat, mag op haar twee oren slapen. Ze zal de stedelijke boete van 39,80 euro niet moeten betalen die ze vorige week gekregen heeft omdat er een envelop met haar naam in een stadsafvalbakje op de parking Deprez gevonden werd.

Burgemeester van Torhout excuseert zich voor bizarre sluikstortboete

© Kurt Desplenter

Ze protesteerde heftig tegen het onterechte 'sluikstorten' dat haar werd aangewreven en schreeuwde haar ongenoegen uit via Facebook en de media. Intussen heeft burgemeester Norbert De Cuyper te kennen gegeven dat ze de boete niet zal moeten betalen. Hij heeft zich zelfs bij Veronique en haar familie geëxcuseerd. "Uiteraard is het te zot dat je een boete zou krijgen om een omslag met je naam in een afvalbakje te gooien", aldus de burgemeester. "Dat ik de brief ondertekend heb waarin de boete werd opgelegd, is logisch: ik onderteken dagelijks honderden brieven en kan niet alles nalezen. Ik vertrouw op het stadspersoneel. Dat er in Torhout aan sluikstorten wordt gedaan, is helaas een feit, maar dit voorval heeft daar totaal niets mee te maken. Dus zullen we met het schepencollege de boete ongedaan maken."

(JS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!