Bulskampveld in Beernem krijgt een hondenweide

Redactie KW

Hondenliefhebbers zijn al lang vragende partij voor een hondenweide, bijgevolg trok het gemeentebestuur op zoek naar een geschikte locatie.

“Een hondenweide is niet alleen belangrijk voor de honden, maar ook voor de baasjes”, aldus schepen Claudio Saelens. “Honden kunnen er vrij rondlopen en ravotten en de baasjes hebben sociaal contact met elkaar. Ten aanzien van hondenloopweiden heerst heel wat koudwatervrees. Uit opgedane ervaring bij andere besturen blijkt dat baasjes hun verantwoordelijkheid veelal opnemen en de weide in propere omstandigheden achterlaten. In 2013 nam toenmalig schepen en huidig gemeenteraadslid Martine De Roo (CD&V) al het initiatief om in overleg te treden met de gedeputeerde Bart Naeyaert en Guido Decorte rond het aanleggen van een hondenweide binnen het Bulskampveld”, legt Saelens uit.

Randvoorwaarden

Rond de inplanting van de weide werden er verschillende randvoorwaarden opgesteld. “Eén van de randvoorwaarden was dat de locatie weloverwogen moet zijn ten opzichte van aanpalende zones. Naast een speeltuin voor kinderen moet men daar niet mee afkomen. Het gazon moet een minimale oppervlakte hebben van 2.500 m² en de aanplantingen moeten beperkt zijn. Een degelijke afscheiding is nodig, zodat honden niet kunnen afstormen op spelende kinderen. Een bank waarop hondeneigenaars kunnen toekijken is een pluspunt. De nodige informatievoorzieningen dienen aangebracht om de baasjes te wijzen op hun verantwoordelijkheid”, somt Saelens op.

“Deze week nog werd ik door gedeputeerde Guido Decorte op de hoogte gebracht van het feit dat een hondenweide voorzien zal worden in de omgeving van de parking Het Aanwijs op gronden van het agentschap Natuur en Bos. Op de effectieve uitvoering zal het echter nog eventjes wachten worden, want deze is pas voorzien in 2016.”

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier