Bulgaarse bruine beren aangekomen in Zonnegloed in Oostvleteren

Redactie KW

Zaterdagmorgen om 8 uur zijn de twee Bulgaarse beren Arda en Elena in goeie gezondheid aangekomen in dierenpark Zonnegloed in Oostvleteren.

Na een transport van enkele dagen zijn ze tevreden om terug wat verse buitenlucht te kunnen happen. Eerst moeten ze enkele dagen binnen blijven om daarna in hun gloednieuw en natuurlijk buitenverblijf te mogen genieten van hun vrijheid.

De beren hebben ondertussen hun binnenverblijf in dierenpark De Zonnegloed kunnen verkennen en voorlopig is dat van een leien dakje gelopen. Elena vond meteen de weg naar de drinkbak waar ze zich direct begon te wassen, enkele ogenblikken later was ze reeds aan het smullen van de klaargelegde appelen. Ardo, een stereotiep dier, zag er tijdens het lossen wat onrustiger uit. In het binnenverblijf was het water ook voor haar welkom. Het gedrag dat ze zichzelf heeft aangeleerd wegens verveling of een traumatische gebeurtenis in het verleden (vandaar stereotiep, red.) nam ze direct weer aan, daarom werd beslist om Ardo reeds te laten kennismaken met een afgesloten deel van het buitenverblijf.

(RVL/NDO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier