Brugge krijgt twee extra buurttuinen

Redactie KW

Wegens de grote vraag naar volkstuintjes, opent de stad Brugge binnenkort twee extra volkstuintjes: een rond De Garve in Sint-Pieters en een in Zwankendamme.

Brugge krijgt er straks twee nieuwe buurttuinen bij. Dat blijkt uit het antwoord op de schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Paul Jonckheere (CD&V) naar de huidige toestand van de volkstuintjes in Brugge. “Momenteel telt Brugge zes volkstuinjtjes in de Peterseliestraat”, meldt schepen van Groen Philip Pierins (SP.A). “Die zijn allemaal in gebruik, op de wachtlijst staat er 86 kandidaten. Als er iemand afhaakt, krijgt de dichtst wonende kandidaat op de wachtlijst voorrang.”

Sint-Pieters en Zwankendamme

Straks krijgt Brugge er twee tuintjes bij. “Het eerste project situeert zich rond De Garve in Sint-Pieters en neemt een concrete vorm aan. Er zijn gebruikers geselecteerd en een lokaal bestuur is in oprichting. Twaalf andere gegadigden zijn op een wachtlijst opgenomen. Een tweede project situeert zich in Zwankendamme, maar bevindt zich nog in embryonale fase.”

Op zoek

Beide projecten worden geleid door de groendienst, in samenwerking met de vzw Tuinhier (voorheen de Vlaamse Volkstuin, red.). Die zal instaan voor het dagelijks beheer. “De stad Brugge is steeds op zoek naar geschikte locaties op stedelijk of privaat terrein. Het blijkt evenwel niet eenvoudig om geschikte locaties te vinden. Eenieder die een braakliggend terrein ter beschikking wil stellen, kan dit melden aan de groendienst”, besluit schepen Philip Pierins.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier