Bijensite in Knokke-Heist vernield door vandalen, vermoedelijk 20.000 bijen dood

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist had in de zomer van 2014 in samenwerking met professor Kim Nguyen van Beeodiversity een geïntegreerd bijenproject opgestart.

Op een aantal bijenroutes komen fietsers en wandelaars meer te weten over de cruciale rol die bijen betekenen voor de diversiteit van ons voedselaanbod.

Maar een of meerdere onbekenden zijn nu vorige week echter het twee meter hoge bijenhuisje in de Paulusstraat binnengedrongen en hebben 1 van de 2 bijenkasten vernield. Door deze verstoring tijdens hun winterrust zijn de bijen gevlucht en zullen ze afsterven bij gebrek aan een aangepast onderkomen. De dader(s) hebben bijgevolg de dood van een volledig bijenvolk, vermoedelijk 20.000 exemplaren, op hun geweten. De lokale politie heeft een proces-verbaal opgesteld en is een onderzoek begonnen.

Het gemeentebestuur en de Lokale Politie doen dan ook een oproep aan de bevolking om bij het zien van verdachte handelingen op de bijensites zoals klauteren op de bijenhuisjes, vernielen van aanplantingen, afrukken van infoborden… meteen de lokale politie of dienst Milieu en Natuur te verwittigen.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier