Bij staat centraal tijdens derde Plantendag in VABI in Roeselare

Redactie KW

Nog tot 17 uur kun je in de VABI in Roeselare terecht voor de derde editie van de West-Vlaamse Plantendag. In de loop van de dag worden daar meer dan 3.000 bezoekers verwacht.

Tijdens de Plantendag worden niet alleen allerlei soorten planten in beeld gebracht, er is ook aandacht voor actuele thema’s. Zo wordt dit jaar rond ‘Meer bloemen voor bijen’ gewerkt. Niet toevallig want de bijensector heeft het de laatste tijd erg moeilijk, nochtans is de bij erg belangrijk voor het ecologisch systeem. Er zijn tal van workshops over de bij voorzien, net zoals er heel wat animatie is.

Heel wat organisaties, plantenkwekers, overheden, imkersverenigingen, enz. tonen je op die dag hoe we met zijn allen in eigen tuin of daarbuiten kunnen werken aan een bij-vriendelijke leefomgeving. Dit jaar is er bovendien een unieke wedstrijd voor plaatselijke scholen waarbij ze de opdracht krijgen om in totaal 80 voorzetplaten van bijenkasten zo fraai mogelijk te beschilderen, het resultaat is vandaag op de Plantendag te bekijken.

De school, VABI, maakt van de gelegenheid gebruik om enkele gebouwen open te stellen, net zoals ze de richting Dierenzorg voorstellen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier