Bellewaerde heeft er een armoerluipaard bij

Redactie KW

Vlada, het vrouwelijke Amoerluipaard uit Tallin Zoo in Estland, is dinsdagnamiddag in Bellewaerde Ieper aangekomen. Vanaf woensdag kan het grote publiek het roofdier bewonderen.


Het Amoerluipaard werd per vliegtuig vervoerd naar België. “Tijdens het transport werd het dier niet verdoofd, omdat dit het dier minder alert maakt, waardoor de kans op ongelukken wordt vergroot. Vlada werd wel in een zo donker mogelijke transportkoffer vervoerd om haar rustig te houden”, aldus dierenarts Melissa Nollet van Bellewaerde.

Vlada blijft de eerste 24 uur in haar binnenverblijf ter observatie. Woensdagnamiddag zal ze haar buitenverblijf mogen verkennen en kunnen de bezoekers haar bewonderen.

Bellewaerde heeft er een armoerluipaard bij


Internationaal kweekprogramma

Vlada is het derde Amoerluipaard in Bellewaerde. Ze zal deelnemen, samen met het mannetje Kitan, aan het internationaal, waaraan Bellewaerde deelneemt in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Doelstelling is om na verloop van tijd de nakomelingen terug te kunnen uitzetten in hun natuurlijke habitat in Rusland en Noord-China. Hiermee hoopt Bellewaerde de met uitsterven bedreigde diersoort te redden.

(mlt/foto grf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier