Bedrijf geeft gehoor aan klacht over ballonnenactie en gaat zelf strand opruimen

© (Foto DJ)
Redactie KW

Proper Strand Loper Aäron Fabrice trof op het strand van Nieuwpoort zo’n twintig ballonnen aan en deed prompt een oproep naar de ‘vervuiler’. Met succes, want het bedrijf achter de ballonnenactie organiseerde de volgende dag zelf een opruimactie.

“Ik heb zojuist heel het strand van Nieuwpoort-Bad ballonvrij gemaakt. Ik ben teleurgesteld, moe, boos, en verdrietig”. Dat was de boodschap die Aäron Fabrice op zijn facebookpagina plaatste. Woorden voor zijn collega’s van de Proper Strand Lopers, maar ook voor het bedrijf die een ballonnenactie had georganiseerd. “Aan de vele ballonnen hingen er kaartjes, waarop stond dat je een prijs kan winnen. Wel ze mogen gerust die prijs aan mij geven voor het werk dat ik gedaan heb”, zei Aäron boos.

De Proper Strand Lopers ijveren al langer voor het stoppen met ballonnen op te laten. “Eigenlijk is het bizar. Voor het achterlaten van zwerfvuil krijg je een gas-boete, maar ballonnen in de lucht sturen mag wel. Zonder er eigenlijk bij stil te staan waar deze ballonnen uiteindelijk terechtkomen”, stelt Aäron. Het ‘vervuilende’ bedrijf bleek Excellent Electro te zijn, die een bedrijfsevent in de Versluys Arena in Oostende organiseerde met alle Exellent- en Expert-winkels. Voor de lancering van de nieuwe website werden ballonnen opgelaten.

“Het was een ludieke actie voor de kinderen, maar we zijn achteraf gezien eigenlijk in de fout gegaan“, zegt ceo Olivier Lanckriet. “Ecologisch ondernemen is bijzonder belangrijk voor ons. We plaatsen zonnepanelen op het dak, sorteren ons afval maximaal, werken samen met Recupel, en promoten ook het fietsverkeer. Maar de ecologische impact van de ballonnenactie hebben we duidelijk onderschat. In de toekomst zullen we dit absoluut vermijden. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om de kinderen te plezieren”, aldus ceo Olivier Lanckriet.

Bedrijf geeft gehoor aan klacht over ballonnenactie en gaat zelf strand opruimen
© (Foto DJ)

Om hun excuses kracht bij te zetten trokken medewerkers van Exellent dinsdagmorgen naar het strand om zelf een opruimactie te houden. “Om de resterende ballonnen te gaan zoeken langs kust en het strand wat properder te maken”, klinkt het. Een gebaar dat geapprecieerd wordt door de Proper Strand Lopers. “Chapeau dat ze hun fout inzien en meteen de daad bij het woord voegen. We hopen dat vele andere organisaties dit voorbeeld volgen”, zegt Aäron.

Ook Tim Corbisier en Kevin Pierlaat, de initiatiefnemers van de Proper Strand Lopers, reageren tevreden. “Er werd geluisterd naar onze aanklacht, met een welgemeende sorry. Mooi om dit zo afgehandeld te zien.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier