Bart Tommelein stelt properste straatveegmachine voor in Oostende

15/09/16 om 20:41 - Bijgewerkt om 20:41

In Oostende is donderdag de properste straatveegmachine ter wereld voorgesteld, de Dulevo 6000 CNG. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) woonde de lancering bij.

Bart Tommelein stelt properste straatveegmachine voor in Oostende

Dulevo, een Italiaanse producent van straatveegmachines, heeft een revolutionaire techniek op de markt gebracht, die ook zware straatveegmachines op CNG laat rijden. Andere steden in Europa doen al een beroep op de Dulevo 6000. Vloeibaar gas is een alternatieve brandstof, waarbij de uitstoot sterk verminderd wordt tegenover conventionele brandstoffen. Vandaag investeren meer en meer overheden in de aankoop van voertuigen op CNG.

De mechanisch zuigende veegmachine Dulevo 6000 CNG is ontworpen en gebouwd volgens de meest moderne concepten van design en ergonomie en heeft een lage impact op het milieu door zijn beperkte waterverbruik, geringe stofuitstoot en praktisch geen geluidshinder. Het zuigopveegsysteem is gebaseerd op enerzijds een mechanisch opveegsysteem door borstels en anderzijds een vacuümsysteem.

Als Vlaams minister van Energie ondersteunt Tommelein het project. Steden en gemeenten kregen de kans om een demonstratie te zien van veegmachine.

(Belga - Foto EF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!