Bakker uit Oostende vangt slang op voetpad… met een emmer

Het in Oostende gevonden slangetje was zo'n 20 centimeter lang en waarschijnlijk minder dan zes maanden oud. Volwassen kan de slang 1,20 meter lang worden. (Foto a-JC)
Redactie KW

Jurgen Van Parijs uit Oostende heeft woensdag buiten voor zijn bakkerij een korenslang gevangen.

“Het was rond 11 uur toen een van onze klanten erg geschrokken binnen kwam en vertelde dat ze een slang gezien had, op het voetpad, even voorbij het kruispunt van de Mariakerkelaan met de Maurits Sabbestraat”, vertelt echtgenote Peggy Van Gucht. “Een andere klant zei dat we onmiddellijk de politie moesten bellen, want om kwart voor twaalf was de school gedaan in het MPI De Vloedlijn en dan zouden heel wat kinderen passeren. Onze winkeljuffrouw belde de politie en ik riep mijn man in de bakkerij achteraan. Jurgen besefte het eventueel gevaar, deed zijn handschoenen aan, nam een emmer met een deksel en ging naar buiten.”

Het bleek om een korenslang te gaan, een soort die niet giftig is. “Het was een fijn, oranje ding, de dikte van een pink, dat zich vooruit kronkelde en misschien op zoek was naar eten”, omschrijft Jurgen. “Ik kon het dier gemakkelijk in de emmer duwen. Ik deed het deksel erop en meteen was iedereen weer op zijn gemak.”

Het dier werd overgebracht naar SOS Reptiel in Houtave. Het slangetje was waarschijnlijk minder dan zes maanden oud. Volwassen kan de slang 1,20 meter lang worden.

(FRO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier