Aquafin opent nieuwe zuiveringsinstallatie in Beauvoorde

© Foto JT
Redactie KW

Aquafin opende donderdag 24 april de poorten van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Beauvoorde bij Veurne.

Buurtbewoners konden een kijkje komen nemen en kregen een rondleiding, waarbij hen uitgelegd werd hoe het zuiveringsproces precies verloopt.

Het Vlaams rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin startte in 2012 met de bouw van de kleinschalige waterzuiveringsinstallatie in Beauvoorde. Die bestaat uit een biorotor, gecombineerd met een rietveld. Zo’n biorotor is een zuiveringstechniek die vaak wordt toegepast bij kleinschalige waterzuiveringsinstallaties. Bacteriën worden via een draaiende as afwisselend ondergedompeld in het afvalwater (voedselvoorziening) en blootgesteld aan de lucht (zuurstofvoorziening), waardoor ze vervuilende stoffen afbreken tot CO2, gas en water.

In de loop van 2013 werden de bouwwerken afgerond en kon de installatie in gebruik genomen worden. Sindsdien zuivert de RWZI het afvalwater van iets meer dan 300 inwoners. De maximale capaciteit is voorzien op 400 inwoners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier