Andy Vandenbon nodigt je uit naar zijn lammetjesdag in Adinkerke

Redactie KW

Nu zondag 11 maart krijgt je een instant lentegevoel want op kinderboerderij Hoeve Paepehof in de Veldstraat in Adinkerke vindt de lammetjesdag plaats. Er zijn talrijke workshops.

Meer dan dertig standhouders tekenen zondag present. Er zijn activiteiten voor kinderen maar ook voor hun ouders is het interessant met bijvoorbeeld informatie over zonnepanelen of een bodemprofessor die advies geeft over de bodem in de tuin. De compostmeester geeft dan weer nuttige tips. Lokale verenigingen grijpen de lammetjesdag aan om hun werking voor te stellen. “Er zijn al meer dan elf lammetjes geboren en daarmee kan je tegen een zacht prijsje op de foto. In september zetten we de bok bij de ooien waardoor we veel lammetjes hebben op onze opendeur”, lacht boer Andy Vandenbon. “Tijdens het ‘bevallingsseizoen’ blijf ik op de boerderij slapen. Er hangt ook een camera want zo’n nieuw leven vraagt enige aandacht. Van de vrieskoude hebben de dieren weinig last gehad. We hingen extra warmtelampen in de stallen.” De lammetjesdag start om 10.30 uur. De toegang is gratis.

Andy Vandenbon nodigt je uit naar zijn lammetjesdag in Adinkerke

Vrijwilligers gezocht

Andy Vandenbon zoekt ook vrijwilligers om de dieren te helpen verzorgen en workshops te begeleiden. “We hebben nu een handvol helpende handen maar dat team willen we graag uitbreiden want er is altijd wel iets te doen op de boerderij. Daarnaast kent onze Buurderij een trage start. Hopelijk vinden nog meer mensen de weg naar die online markt. Via de website www.boerenenburen.be kan je lokale producten bestellen en wekelijks verspreiden we de pakketten op onze boerderij. Tot slot wil ik meegeven dat onze boerderij tijdens het jaar elke woens- , vrij-, zater- en zondag open is en tijdens de vakantie elke dag. De jaarlijkse paasraap is gepland op 11 april.”

Info: www.hoevepaepehof.be. (GUS/foto GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier