Alle wegen leiden naar Schoon Boeren

© EF
Redactie KW

Op de boerderij van het jonge landbouwerskoppel Benedicte Verhille en Yves Vanderhaeghe werd de vierde campagne van Schoon Boeren voorgesteld.

Binnenkort krijgen alle inwoners van de deelnemende gemeenten, Heuvelland, Ieper en Poperinge, een postkaartenset in de brievenbus. Daarop worden de duurzame activiteiten van de 6 landbouwersbedrijven voorgesteld. Bij de postkaartenset hoort ook per bedrijf een bon voor een originele activiteit op of rond het bedrijf. Na de oogst worden zo krieltjes geraapt op de velden van Groenten Vanderhaeghe in Wijtschate.

Er zijn ook fietsroutes uitgetekend langs de bedrijven. Er zullen informatieborden worden geplaatst die het verhaal van de boerderij brengen. “Wat voor ons logisch is, is voor wie er niets van kent een wonder,” zegt Yves Vanderhaeghe. Schoon Boeren is een campagne van Inagro en de provincie West-Vlaanderen en vervangt de eertijds opgestartte campagne rond de verfraaiing van de bedrijven. “Nu zowat 50 jaar geleden startten we met een wedstrijd waarbij we de landbouwers aanzetten hun bedrijf te bebloemen. We kregen inderdaad schone resultaten. Schoon heeft echter ook de betekenis van netjes en niet-vervuilend. Gecombineerd met het werkwoord boeren wordt dat op een schone manier boeren. En dat willen we aan iedereen laten zien,” zegt gedeputeerde Bart Naeyaert.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier