Actrice Ann Tuts nodigt uit de natuur van Zuid-West-Vlaanderen te komen ontdekken

28/06/16 om 22:04 - Bijgewerkt om 22:04

Natuurpunt lanceert een speciale wandelgids met 9 verrassende wandelingen in de Leiestreek.

Actrice Ann Tuts nodigt uit de natuur van Zuid-West-Vlaanderen te komen ontdekken

Zuid-West-Vlaanderen heeft heel wat in petto voor wie van de natuur wil komen genieten. Met die boodschap organiseert Natuurpunt deze zomer allerlei activiteiten in de regio. Wie lid wordt van de natuurvereniging, krijgt tijdelijk een speciale wandelgids met 9 verrassende wandelingen in de Leiestreek cadeau. Actrice Ann Tuts, die zelf afkomstig is uit Zwevegem, is het gezicht van de actie.

Van het Spoorwegdomein in Ingelmunster tot de Leiekant in Marke en van de Scheldemeersen in Avelgem tot het Bassegembos in Anzegem: de Leiestreek nabij Kortrijk heeft meer natuurparels dan de meeste mensen weten. "Veule peule genieten", zegt Ann Tuts in een filmpje dat ze voor Natuurpunt maakte. De actrice is geboren in Zwevegem, en is het gezicht van de actie.

"De meeste mensen associëren onze regio niet meteen met natuur. Logisch, veel open ruimte hebben we opgeofferd aan verstedelijking en industrie en de waterkwaliteit blijft een groot probleem. Toch zijn er ook heel wat parels voor wie rust zoekt. Je vindt er vogels en orchideeën, vlinders en paddenstoelen. We willen de mensen deze zomer naar buiten lokken om die te komen ontdekken", zegt Hans Vermeersch van de Natuur.koepel. Natuurpunt organiseert daarvoor ook heel wat originele activiteiten: een pluk- en kooktocht voor gezinnen, unieke geleide wandelingen en een namiddag met vlinders, koffie en taart.

"De natuur staat in onze stedelijke omgeving onder druk", vertelt Kristina Naeyaert van de Natuur.koepel. "Wie lid wordt van Natuurpunt helpt ons om de toekomst van de natuur van bij ons of zoals we hier zeggen 'bie oes' veilig te stellen", besluit Kristina.

Nieuwe leden krijgen een speciale gids waarin ze uitgestippelde wandelroutes terugvinden van de Avelgemse Scheldemeersen, het Bassegembos, de Gaverbeekse Meersen, de Groene Long-Mandelhoek, de Leiekant - 't Schrijverke, de Oude Leiearm, de Oude spoorweg - Vaarttaluds en het Wijmelbroek.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!