Aangespoelde zeehondenpup huilt nog omdat het dier zo snel haar mama kwijtspeelde

Redactie KW

Woensdag zijn er twee zeehondenpups aangespoeld op het strand van De Haan en Blankenberge.

Het gaat om de eerste jongen van het winterseizoen. Dat meldt Sea Life Blankenberge die de grijze zeehonden, die dus werpen in het najaar, opvangt.

Het zeehondenopvangcentrum van Sea Life Blankenberge is nog maar net bekomen van een ontzettend druk zomerseizoen en daar zijn de eerste zeehonden van het winterseizoen al. De eerste aangespoelde pup is een grijze zeehond van ongeveer een maand oud en is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld op het strand van Blankenberge. “Het is een mannetje en hij weegt ongeveer 15,8 kilogram”, zegt Manu Potin, hoofd dierenverzorging. “De tweede pup, een meisje en daarom veel lichter van vacht, spoelde aan op het strand van De Haan. Zij is ongeveer drie weken oud en weegt 13,6 kilogram. De pup huilt nog, omdat het zo snel haar moeder kwijtraakte.”

De twee grijze zeehondjes zullen samen met de laatste zes pups van deze zomer verzorgd worden. Die zes zeehondjes worden op 24 december vrijgelaten. De jongste gasten van het opvangcentrum worden pas binnen drie tot vier maanden weer vrijgelaten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier