Aangespoelde olie nabij het Zwin komt niet van gezonken schip maar is natuurlijk fenomeen

Redactie KW

De oorsprong van de olieachtige substantie die aanspoelde aan het natuurgebied het Zwin nabij Knokke, werd onderzocht. Daaruit blijkt dat het om een natuurlijk fenomeen gaat.

Ondertussen blijft de situatie stabiel, net zoals het gezonken vrachtschip. Ook de dam doet nog goed werk, al werd die in de middag nog opgehoogd en verlengd. Er wordt ook op toegezien dat er geen wandelaars over de dam lopen, want die lokt heel wat kijklustigen die de dam gebruiken om van België naar Nederland, of omgekeerd, te wandelen.

Er wordt ook nauw toegezien op de natuur in het domein. “Zo bestaat er kans op uitdroging van het gebied als we het water buiten houden. Als de situatie nog dagen aanhoudt, moeten we volgende week mogelijk kijken om de dam, tijdelijk, open te breken. Prioriteit is nu de olie tegenhouden”, duidt Decaluwé die nog niet te ver wou vooruit lopen op de feiten.

De crisiscel komt pas donderdag om 14 uur weer samen. “Ondertussen blijven de brandweer en de Civiele Bescherming alles nauwgezet controleren”, besluit de gouverneur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier