8 minderjarigen op heterdaad betrapt op sluikstorten in Menen

03/10/16 om 19:22 - Bijgewerkt om 19:19

In Menen werden tijdens de 'Week van de Handhaving' in totaal 9 sluikstorters op heterdaad betrapt.

8 minderjarigen op heterdaad betrapt op sluikstorten in Menen

"Tijdens de 'Week van de Handhaving' waren zowel politie als gemeenschapswachten elk dag, en dit op verschillende tijdstippen, extra alert voor het fenomeen van zwerfvuil en sluikstorten", aldus schepen Mieke Syssauw. "Vooral in het centrum van de stad waren voetpatrouilles op afvalgevoelige plaatsen actief. Daarbij werden 9 personen op heterdaad betrapt. 8 daarvan waren minder dan 16 jaar. Ze werden aangemaand alles op te ruimen en ze werden extra gesensibiliseerd. Tijdens de patrouilles werden ook 18 pins uitgedeeld aan mensen die iets in de vuilnisbak wierpen of iets deden in het kader van de actie, zoals vegen van de stoep."

Los van de patrouilles registreerde de politie in de week van 19 tot 25 september nog drie meldingen voor zwerf- en sluikstortafval, waarvan een proces-verbaal werd opgemaakt. De afvalintercommunale MIROM noteerde 25 meldingen rond hun gasbollen. De andere gemeenschapswachten, die geen deel uitmaken van de politie, noteerden in die week nog eens 39 meldingen van sluikstort. "De strijd tegen zwerfvuil blijft onze prioriteit", aldus schepen Syssauw.

(LS)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!