70 kilogram zwerfvuil verzameld en onmiddellijk gerecycleerd in Nieuwpoort

Redactie KW

Op het strand van Nieuwpoort heeft Fost Plus in samenwerking met Federplast.be en de stad Nieuwpoort zondag een grote actie tegen zwerfafval gehouden. Ongeveer honderd vrijwilligers verzamelden 70 kilogram restafval. Het plastic werd ter plaatse onmiddellijk gerecycleerd.

Vanaf 09.00 uur trokken de vrijwilligers door de duinen en over het strand op zoek naar zwerfafval. Op die manier werd maar liefst 70 kilogram restafval en 7 kilogram PMD verzameld. Op de Zeedijk ter hoogte van het Hendrikaplein toonden Plastimobile en Plasticlab hoe het ingezamelde plastic hergebruikt kan worden. Het zwerfafval werd ter plaatse gerecycleerd tot sleutelhangers.

Bewuster omgaan met zwerfvuil

“Alles is heel goed verlopen. Ook dankzij het goede weer mogen we zeker van een groot succes spreken”, aldus Youri Sloutzky van Fost Plus. Het initiatief werd ook goed ontvangen door de toevallige voorbijgangers. “Dat is natuurlijk ook een belangrijk doel van deze actie. We hopen dat de mensen in de toekomst bewuster omgaan met zwerfvuil.”

Federplast.be, de vereniging van kunststof- en rubberartikelen producerende bedrijven, zette mee de schouders onder het project. Zaterdag werd in Nieuwpoort dan ook een engagementsverklaring ondertekend. De vereniging verbindt zich ertoe om zijn leden te sensibiliseren. Tijdens de Week van de zee in april 2016 in Oostende zal Federplast.be onder het motto “we kuisen de zee” eveneens van de partij zijn.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier