500ste lid van Natuurpunt Zwevegem komt uit Avelgem

Redactie KW

Amper twee jaar nadat Natuurpunt Zwevegem het 400ste lid in de bloemetjes kon zetten, mocht men nu het 500ste lid huldigen. Het werd Nele Holvoet uit Avelgem.

Het was een trotse voorzitter van de Zwevegemse Natuurpuntafdeling die het 500ste lid mocht huldigen. “In 2014 noteerden we ons 400ste lid en nog geen 2 jaar later is Natuurpunt Zwevegem gegroeid met meer dan 25 % en tellen we nu zelfs al 505 leden”, aldus Eddy Loosveldt. Hij voegt er meteen aan toe dat die leden dan nog gezinnen zijn. “Het gaat m.a.w. om een veelvoud aan mensen die zich aangesproken voelen door de natuur en het landschap waar wij al decennia actief rond werken.” De vereniging startte als ‘Leefmilieu Zwevegem’ maar vaart sinds de oprichting van Natuurpunt in 2001 als grootste natuurvereniging in Vlaanderen onder de Natuurpuntvlag.

Natuur is hip geworden

Een enthousiaste ploeg vrijwilligers organiseert er minstens één keer per maand een boeiende natuuractiviteit en draagt zorg voor meer dan 26 ha aan natuurgebieden in Zwevegem. “Heel wat inwoners van Zwevegem zijn blijkbaar geboeid door natuur en waarderen de initiatieven van Natuurpunt Zwevegem om te zorgen voor ‘natuur voor iedereen’. Op recente activiteiten zoals de Dag van de Trage Weg en de Nacht van de Duisternis waren respectievelijk 250 en 350 deelnemers aanwezig. Natuur is hip geworden”, vertelt Loosveldt.

Dit is iets waar ik me goed bij voel

Na de geslaagde Dag van de Trage Weg schreef Nele Holvoet uit Avelgem zich in, samen met haar kinderen Jasper en Aline, als 500ste lid van Natuurpunt Zwevegem. “Ik vond die wandeling een leuke activiteit en dacht ‘dit is iets waar ik me goed bij voel’. Vandaar dat ik besloot lid te worden. Dat ik nu toevallig het 500ste lid was, is uiteraard leuk meegenomen.”, lacht ze. Zowel voor Nele als voor Jasper en Aline waren er geschenken.

(GVZ – foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier