50 emmers om 400 padden in Damme aan veilige oversteek te helpen

Vrijwilligers van Natuurpunt werken de veilige oversteek af vooraleer de eerste padden er aan komen. (foto DD)
Redactie KW

Met de eerste voorjaarszon is in Damme de start gegeven voor de jaarlijkse amfibieëntrek.

Over een afstand van vijfhonderd meter werden vijftig emmers ingegraven waarmee vrijwilligers van Natuurpunt honderden padden, kikkers en salamanders veilig zullen helpen oversteken.

In de Polderstraat werden door De Duinenwacht lage schermen geplaatst langs de weidegrens. De schermen reiken van aan de Kerkstraat tot aan het natuurreservaat, vijfhonderd meter verder richting Brugge.

50 emmers

Op regelmatige afstand langs de afsluiting werden 50 emmers ingegraven. Padden, kikkers en salamanders komen op weg naar hun broedgebied terecht in een van de emmers waar ze op eigen kracht niet meer uit kunnen.

Twee keer per dag

“Onze vrijwilligers zullen de volgende weken twee keer per dag, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, de emmers komen ledigen en de amfibieën veilig naar de overkant van de straat brengen”, zegt Rudy Deplae van Natuurpunt Damme. Ook scholen uit de buurt zullen aan de actie deelnemen.

Meer

In Damme zullen dit voorjaar naar schatting bijna vierhonderd amfibieën overgezet worden door Natuurpunt. Dat is, met dank aan de zachte winter, iets meer dan vorige jaren.

(DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier