25 jobstudenten vormen eerste Beach Team op strand van Oostende

Klaar voor hun eerste werkdag: een deel van de jobstudenten die het kersverse Beach Team vormen. Schepen van toerisme Johan Vande Lanotte, burgemeester Jean Vandecasteele, centrummanager Ilse Snick en Vincent Drouard van Toerisme Oostende kwamen hen een hart onder de riem steken. © Rio
Redactie KW

Woensdag gaat in Oostende het eerste Beach Team op stap.

Onder de vleugels van het Centrummanagement wordt de ploeg, bestaande uit in totaal 25 jobstudenten, tijdens de zomermaanden ingezet voor de actieve sensibilisering van strandgasten, shoppers en andere bezoekers. “Het centrum van Oostende is in de weekends en de vakantieperiodes het best te vergelijken met een groot evenement en daar hoort een netheid- en veiligheidsteam bij”, verduidelijkt schepen van toerisme Johan Vande Lanotte. “Stewards als het ware die zorgen dat de omgeving netjes blijft en dat alles ordentelijk verloopt. We willen de beleving in de stad op die manier nog vergroten, Oostende nog aantrekkelijker maken.”

De leden van het Beach Team moeten de aandacht van de mensen in eerste instantie vestigen op zaken in verband met netheid. Zo gaan ze afvalzakjes uitdelen op het strand en de mensen aansporen deze ‘s avonds bij hun vertrek in de vuilnisbak te deponeren. Ze zullen ook meedelen dat er boetes bestaan op het niet opruimen van hondenpoep en vragen om sigarettenpeuken niet op de grond te gooien. Ook personen die ongepast of storend gedrag vertonen, worden door het Beach Team aangesproken. Bij agressieve reacties of andere problemen wordt meteen de politie verwittigd.

Een extra paar ogen

De teamleden kregen ook een basisopleiding EHBO. Ze beschikken over een gsm en staan in nauw contact met de reinigingsdienst, de hoofdreddingspost, de politie en Toerisme Oostende. “Het Beach Team opereert op de locaties waar het meeste volk is”, aldus centrummanager Ilse Snick. “Ze leveren daar een paar extra ‘ogen’. Denk bijvoorbeeld aan een verloren gelopen kindje, verkeer op de zeedijk en in de winkelstraten buiten de laad- en losuren, overvolle vuilnisbakken… Ze geven daarnaast informatie en nemen enquêtes af.”

Het Beach Team is uitgedost in rode t-shirts met een herkenbaar logo en blauwe jeansbroek of short.

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier