200 beelden in een tuin

Roger Vanhee en Mia Moreaux in hun semiwilde, romantische beeldentuin. Deze zomer nodigt Mia naast bevriende kunstenaars ook enkele oud-leraars uit. (Foto MV)
Redactie KW

In hun 4.550m² grote tuin stellen Mia Moreaux en haar man Roger Vanhee eigen werk en dat van bevriende kunstenaars tentoon.

“Elke zomer pak ik uit met een grote tentoonstelling in mijn kunsthuis, atelier en vooral in onze tuin”, gaat Mia Moreaux (65) van start. “Deze zomer krijgt de tentoonstelling een extra toets. Elk jaar nodig ik enkele vrienden-kunstenaars uit – en die zijn deze zomer vanzelfsprekend ook weer op de afspraak -, maar dit jaar wou ik er een extra toets aan geven. Ik loop al langer met het idee in mijn hoofd om mijn leraars als exposanten uit te nodigen. Als ik dat wil doen, moet ik dat niet langer uitstellen, want nog slechts een drietal mensen zijn nog leven in.”

Denker en doener

“De tentoonstelling wordt buitengewoon!”, klinkt het enthousiast. “Mijn nog levende leraars hebben werkelijk mooi werk gebracht en mijn vrienden, prachtig. Ik ben hen dankbaar hiervoor. Alles samen zullen er ongeveer 200 kunstwerken over in de tuin opgesteld staan. Dit is een gigantische onderneming, maar het loont elk jaar de moeite. Op die manier kan ik de mensen tijdens de open weekends mee laten genieten van het creatieve talent dat er in onze regio aanwezig is.”

“Mijn man Roger slaagt er elk jaar in om onze tuin tot een zinnenstrelend oord te maken”, knipoogt Mia naar haar echtgenoot. “Elke dag werkt hij in de tuin. Vijftien jaar geleden zijn we met de aanleg en inrichting van onze tuin begonnen. Wij hebben eigenlijk alles samen ontworpen en bedacht. De grote ingrepen lieten we uitvoeren, maar elke plant, struik, bloem hebben we samen een plekje gegeven. Laat zeggen dat ik de denker ben, en Roger de doener.”

(MV – foto MV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier