20.000 nieuwe bomen in Provinciedomein Raversyde

Redactie KW

Het natuurpark binnen het provinciedomein Raversyde wordt verder uitgebouwd. In de komende dagen worden maar liefst 15.500 nieuwe bomen en 4.500 struiken aangepland.

De eerste bomen, waaronder esdoorn, zomereik, hazelaar, schietwilg, meidoorn en besdragende struiken, werden vanmorgen door gedeputeerden Guido Decorte en Franky De Block aangepland. Ze kregen de symbolische logistieke maar vooral financiële ondersteuning van Filip Degraeve, general manager HRM van Daikin Europe. Het bedrijf sponsort de boomplantactie met 15.0000 euro nv. Ook 12 leerlingen van de Oostendse H.-Hartschool waren van de partij. Maar op zondagmiddag kan iedereen die het wil meehelpen aanplanten tussen 13.30 en 16.30 uur. Enig vereist instrument dis een spade en natuurlijk aangepaste kledij, want het terrein ligt er wat drassig bij. Ook een 130 peresoneelsleden van Daikin zullen zondag verder de klus helpen klaren. En volgende week dinsdag en donderdag komen ook nog eens diverse scholen een handje toesteken bij het aanplanten.

Zo groeit het natuurpark, ten oosten van Memoriaal, Atlantikwall en Walraversyde anno 1465 stilaan tot haar definitieve lay-out met bos, waterpartijen, attractieve verharde of betonnen fiets – en wandelpaden, een speel- en hondenloopweide. Op 17 maart wordt het park officieel voor het publiek geopend.

Gedeputeerde Guido Decorte: “Het gaat hier om een stuk waardevolle natuur dat hoort bij het Europees Habitatrichtlijngebied. De aanleg van het parkbos is een bescheiden bijdrage in de strijd tegen de klimaatverandering. Met de bomen die we nu aanplanten halen we 465.000 hg CO² uit de lucht, of het wegzuiveren van 100 autoritten rond de wereld.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier