Mijnenjager Lobelia vertrokken naar de kust van Libië

Redactie KW

In de marinebasis van Zeebrugge is maandagmorgen de mijnenjager M921 Lobelia vertrokken voor een opdracht voor de kust van Libië. De Lobelia zal er deelnemen aan de operatie “Unified Protector” van de Navo. De mijnenjager vervangt er het zusterschip Narcis, dat na een opdracht van drie maanden voor de kust van Libië, afgelopen zaterdag naar Zeebrugge terugkeerde

De Lobelia is een tripartite mijnenjager, 22 jaar oud, met een 38-koppige bemanning onder commando van luitenant-ter-zee eerste klasse Yacin Nini. Aanvankelijk dacht defensie er aan de bemanning van de Narcis ter plekke te vervangen, maar in het kader van onderhoud van de Narcis, is beslist dit schip naar Zeebrugge te laten terugkeren na een missie van zes maanden, en de M 921 Lobelia met een nieuwe bemanning vandaag te laten vertrekken naar de kust van Libië.

De Lobelia zal er dezelfde taken krijgen als de Narcis, dus het vrijwaren van het wapenembargo tegen Libië, en het mijnenvrij houden van de vaarroute naar de havenstad Misurata, dit in het kader van “Unified Protector”.

Op 12 augustus moet de Lobelia ter plaatse zijn. De opdracht voor de kust van Libië loopt in eerste instantie tot eind september, maar zal volgens de marinestaf mogelijks met een paar maanden verlengd worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier