Mijnenjager Lobelia terug

Redactie KW

De mijnenjager M921 Lobelia liep gisterennamiddag klokslag om half drie de marinebasis van Zeebrugge binnen. Het schip kwam terug na een opdracht van 3,5 maanden in de Middellandse Zee waar het deelnam aan een internationale NAVO oefening met mijnenjagers van buitenlandse marines.

Voor de families van de 47 opvarenden was het een gelukkig weerzien.De mijnenjager Lobelia had eind de maand juli de marinebasis van Zeebrugge verlaten om samen met een aantal andere buitenlandse marineschepen een NAVO eskader te vormen waarbij alle aandacht uitging naar oefeningen rond het mijnen jagen.

Het grootste gedeelte van de periode dat ze weg waren, bleven ze actief in de Middellandse Zee waar ze regelmatig te maken kregen met metershoge golven waaronder de vaart tussen het Spaanse Vigo en het Franse Cherbourg. In elk geval werd er aangelopen in heel wat mooie havens waaronder Lissabon, Palma de Mallorca, Cartagena, Malaga en Cassablanca. Het Franse Saint-Malo was de laatste haven die ze aandeden voor de terugkeer naar ons land. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier