Mijnenjager Bellis vervoegt Navo-mijnenbestrijdingseskader

Redactie KW

De Belgische mijnenjager M916 Bellis vaart vanmiddag uit en vervoegt vrijdag in het Nederlandse Den Helder het Navo-mijnenbestrijdingseskader.

Een kleine maand nadat de Godetia en de Narcis opnieuw Zeebrugge hadden bereikt na hun missies met het mijnenbestrijdingseskader, vaart ditmaal de Bellis uit om vrijdag aan te sluiten bij het Poolse commandoschip van de Poolse marine, een Poolse en een Duitse mijnenjager. Pas in maart vervoegen de Nederlandse en Noorse mijnenjagers de vloot.

Bommen opruimen

“In eerste instantie gaan we een paar Belgische oefeningen uitvoeren tot we vrijdag de vloot vervoegen”, aldus commandant Christophe Colonval. “Daarna zullen we in Belgische en Nederlandse wateren een tiental bommen uit de Tweede Wereldoorlog opruimen en als het weer meezit, doen we hetzelfde in Groot-Brittannië. Daarna werken we in Oostende en Zeebrugge een volledige training af vooraleer we richting Schotland en Ierland trekken voor internationale oefeningen.” De Bellis komt eind mei opnieuw aan in Zeebrugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier