Mijn Restaurant: La Muse heeft deuren geopend

Redactie KW

In Nieuwpoort is het nieuwe restaurant La Muse geopend. Dat is het restaurant van de West-Vlaamse kandidaten die deelnemen aan het VTM-programma Mijn Restaurant. De kandidaten hebben met de opening een slopende week achter de rug. De burgemeester van Nieuwpoort is alvast tevreden met de impact die het programma heeft op de stad.

Liever koken dan verbouwen

“Het moeilijkste waren de verbouwingen, dat is niet mijn ding,” zegt Kristof. “De keuken ben ik gewoon, dat is mijn leven. Schilderen is niet aan mij besteed. Ook die opstart, alle dingen die erbij komen: niets voor mij.”

Vooral personeel vinden, bleek niet makkelijk. “Het was op het nippertje, maar het is in orde gekomen,” weet Silke. “We zijn met drie. Twee in de zaal en één voor de bar. Donderdag komt er nog iemand bij.”

Ook in de keuken bouwt het koppel nog altijd aan een goed team. Ze krijgen in elk geval wel de steun van de stad, die twee schilderijen heeft geschonken. Hertog Albrecht en hertogin Isabella die nog kort in dit pand hebben verbleven, zullen volgens de burgervader geluk brengen. Hij is ervan overtuigd dat Nieuwpoort zal winnen, ook al kost dat wel wat geld.

Finale halen moet kunnen

“Elke badplaats doet activiteiten,” zegt burgemeester Roland Crabbe. “Die kosten allemaal geld. De kostprijs die wij eventueel moeten betalen, dat is voor een halve finale 25.000 euro, finalisten nog eens 25.000 erbij. Ik veronderstel dat we zeker in de finale geraken, die som hebben we daarvoor over.”

Als iedereen die door het raam kijkt, ook effectief komt eten, dan ziet het er goed uit voor La Muse, want de belangstelling is enorm. Het restaurant is tot half mei ‘s avonds zo goed als volgeboekt, over de middag zijn er nog enkele plaatsen vrij.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier