Mijn Restaurant-jurylid Christel Cabanier vindt Kristof en Silke serieuze kanshebbers

Redactie KW

Christel Cabanier is general manager van het Brusselse designhotel Bloom, jurylid in het vtm-programma ‘Mijn Restaurant’, moeder, vriendin en levensgenieter. Om dat alles in elkaar te puzzelen, houdt ze er een strikte agenda op na, waarin zowel haar beroepsleven als haar vrije uurtjes georganiseerd worden.

Voor het derde jaar op rij is Christel Cabanier jurylid in Mijn Restaurant, naast journalist Dirk De Prins en sterrenkok Peter Goossens. Het cv van Christel Cabanier vermeldt behalve een indrukwekkende klim van receptioniste tot hotelmanager, een trits hobby’s: reizen, tennis, skiën, op restaurant gaan en af en toe fitness.

Altijd gedacht dat topmanagers geen tijd hebben voor hobby’s…
Christel: „Vrije tijd is inderdaad zeldzaam voor mij. Maar het weinig dat ik heb, organiseer ik dan ook doelbewust. Ik regel af en toe een weekendje weg, om mijn drukke beroepsleven vol te kunnen houden. En als mijn dochtertje bij mij is, maak ik tijd voor haar. Ik plan dat lang op voorhand.”

U vindt dat niet vervelend?
„Absoluut niet, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik doe niks liever dan organiseren en plannen. Ik merk wel dat mijn omgeving niét is zoals ik, dan krijg ik wel eens reacties als ‘maar allez Christel, zijt gij daar nú al mee bezig?!’. (lacht) Maar het is niet anders.”

Op restaurant gaan doet u behalve als hotelmanager ook heel dikwijls als ‘hobby’.„Het verveelt me echt nooit. Mijn vader was vleesgroothandelaar, we gingen elke zondag met het hele gezin bij een andere klant eten. Ik genoot daar als kind al van.”

Springen er dit jaar deelnemers van ‘Mijn Restaurant’ boven de rest uit volgens u?
„Ik vind er enkele erg aan elkaar gewaagd; ik durf er niks op verwedden wie zou kunnen winnen. Misschien wijst het zich straks meer uit, als ze gaan koken voor een heel restaurant, da’s nog wat anders dan voor drie mensen. Nieuwpoort? Serieuze kanshebbers, ja. Kristof kan echt goed koken en Silke doet dat prima in de zaal. Ze vinden alleen het juiste personeel niet, en dat is uiteraard ook heel belangrijk…”

(NB)

Het volledige interview én de West-Vlaamse adresjes van Christel Cabanier, in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 2 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier